Скумрия с чушки и каперси върху хляб
за 4 порции, 35 мин

Продукти
4 филета скумрия с кожата – около 500 г, или друга риба по избор
2 големи червени чушки
2 големи жълти или зелени чушки
1 глава червен лук
3 с.л. зехтин или олио
4 филии хляб
¼ връзка магданоз
60 г каперси или нарязани зелени маслини
сол, черен и бял пипер
Приготвяне
Почистените от семето чушки се нарязват на ивици с ширина около 1 см.
Обеленият лук се нарязва на тънки ивици.
Смесват се чушките и лукът и се подправят с 2 с.л. зехтин или олио, сол и черен пипер.
Запича се на тиган на средна температура 5-7 мин. Оставя се на топло.
Подсушената скумрия се подправя със сол и бял пипер.
Изпържва се в останалия загрят зехтин 3-5 мин. от всяка страна на средна температура. Изважда се от тигана.
Филиите хляб се запичат на сух тиган 2 мин. от всяка страна на средна температура.
Зеленчуците се разстилат върху филиите хляб. Поръсва се с каперсите и наситнения магданоз. Отгоре се слага рибата.