Скумрия с чушки и каперси върху хляб

за 4 порции, 35 мин

Кухня
08:49 - 12 Март 2025
1318
Скумрия с чушки и каперси върху хляб

Продукти

4 филета скумрия с кожата – около 500 г, или друга риба по избор

2 големи червени чушки

2 големи жълти или зелени чушки

1 глава червен лук

3 с.л. зехтин или олио

4 филии хляб

¼ връзка магданоз

60 г каперси или нарязани зелени маслини

сол, черен и бял пипер

Приготвяне

Почистените от семето чушки се нарязват на ивици с ширина около 1 см.

Обеленият лук се нарязва на тънки ивици.

Смесват се чушките и лукът и се подправят с 2 с.л. зехтин или олио, сол и черен пипер.

Запича се на тиган на средна температура 5-7 мин. Оставя се на топло.

Подсушената скумрия се подправя със сол и бял пипер.

Изпържва се в останалия загрят зехтин 3-5 мин. от всяка страна на средна температура. Изважда се от тигана.

Филиите хляб се запичат на сух тиган 2 мин. от всяка страна на средна температура.

Зеленчуците се разстилат върху филиите хляб. Поръсва се с каперсите и наситнения магданоз. Отгоре се слага рибата.