Слаб Тотнъм удари Евертън в равностоен мач

Шпорите спечелиха с 1:0, автогол направи разликата

Спорт
11:38 - 07 Юли 2020
1712
Слаб Тотнъм удари Евертън в равностоен мач

Тотнъм победи Евертън с 1:0 в мач от 33-ия кръг от Висшата лига и се изкачи с три позиции в класирането, като в момента заема 8-то място. Шпорите извадиха късмет, след като единственото попадение в срещата бе автогол на Майкъл Кийн.

Тимът на Жозе Моуриньо започна по-силно мача, с по-голям контрол върху топката, но постепенно силите на терена се изравниха. В 24-тата минута Хюн Мин Сон намери Хари Кейн, който стреля. Топката се отклони и попадна в друг негов съотборник - Джовани ло Селсо, след чиито удар тя рикошира в крака на Майкъл Кийн и влезе във вратата.

В следващите минути, Тотнъм се възползва от предимството си в резултата и засили атаката си в търсене на втори гол. Звездата на тима Хари Кейн отново бе в основата на някои добри атаки. В 37-мата минута нападателят изпълни пряк свободен удар, но топката срещна стената.

Малко след почивката Антъни Гордън отправи първият точен удар във вратата на Лорис, но вратарят се намеси подобаващо.

"Шпорите" пропуснаха две добри възможности да удвоят резултата в лицето на Сон, който обаче не успя да се разпише.

В заключителните минути на двубоя Евертън засили натиска си в търсене на поне точка. В 90-ата минута Гордън стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя малко над гредата.

Така Тотнъм прибави 3 точки към актива си и с настоящите 48 се намира на осма позиция в класирането. Тимът на Карло Анчелоти заема 11-тото място, само 4 точки зад лондонския си противник.