Слабо начало на ЦСКА го провали в Швейцария

Спорт
23:55 - 05 Ноември 2020
1249
Слабо начало на ЦСКА го провали в Швейцария

Йънг Бойс постигна категорична победа с 3:0 при домакинството на ЦСКА от група „А“ на Лига Европа. Швейцарците успяха да решат всичко в мача още през първото полувреме. „Червените“ в трети мач от турнира не успяха да вкарат гол.

Йънг Бойс поведе с 1:0 още във 2-ата минута. Жордан Льофор изпрати дълго подаване в половината на ЦСКА, където Валентин Антов и Юрген Матей увиснаха, а топката попадна във Феликс Мамбимби, който изскочи сам срещу Густаво Бусато и не пропусна да вкара.

Две минути по-късно Валентин Антов допусна много груба грешка и топката му бе отнета от Мамбимби, който можеше да вкара втори гол, но ударът му бе отразен от Густаво Бусато.

Йънг Бойс направи нов много сериозен пропуск в 4-ата минута. Кристиан Фаснахт бе изпуснат от Брадли Мазику и получи извеждащ пас, след което стреля, но Бусато успя да спаси. Жан-Пиер Нсаме стреля в 5-ата минута, но неточно в аут.

Първият удар по посока на на вратата на Давид ван Балмос бе в 11-ата минута, когато Юнус Санкаре комбинира с Али Соу, който стреля, но много неточно в аут. Георги Йомов направи добър пробив в 12-ата минута и нахлу в наказателното поле на Йънг Бойс, след което се опита да намери Джером Синклер, но Льофор чукна топката в крака на нападателя и тя излезе в аут. Пред Адалберто Пеняранда се откри добра възможност в 15-ата минута и той стреля, но право в ръцете на Давид ван Балмос.

Йънг Бойс отбеляза втори гол в 18-ата минута. Жан-Пиер Нсаме събра няколко футболисти около себе си, след което подаде към Миралем Сюлеймани, който финтира Юрген Матей и с удар покрай Бусато вкара топката за втори път във вратата му.

Адалберто Пеняранда можеше да се възползва от грешка в защитата на Йънг Бойс, но ударът му не беше точен и топката излезе в аут.

Йънг Бойс отбеляза трети гол в 32-ата минута. Кристиан Фаснахт проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле на ЦСКА, след което подаде към Феликс Мамбимби, който по някаква причина бе оставен непокрит от Валентин Антов и отблизо с глава вкара топката във врататата на Густаво Бусато.

ЦСКА пропусна възможност да върне интригата в мача в 37-ата минута. Адалберто Пеняранда подаде към Али Соу с мощен удар от границата на наказателното поле на Йънг Бойс разтресе левия стълб на вратата на Ван Балмос. След това топката попадна в Адалберто Пеняранда, който стреля слабо и играч на домакините успя да изчисти топката, но право в краката на Георги Йомов, който отблизо направи много сериозен пропуск и не успя да вкара, стреляйки встрани от левия стълб на вратата на Ван Балмос.

Адалберто Пеняранда се опита да пробие в 50-ата минута по десния фланг в наказателното поле на Йънг Бойс, но бе спрян от Миралем Сюлеймани. Пеняранда имаше претенции, че е извършено нарушение срещу него, но такова нямаше. Минута по-късно Георги Йомов отправи далечен удар, но Ван Балмос го отрази без особени затруднения. ЦСКА изпълни заучено пряк свободен удар в 53-ата минута, когато Йомов пусна към Пеняранда, който отправи силен удар, но се получи рикошет и топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Ван Балмос.

Пред Кристиан Фаснахт се откри добра възможност в 63-ата минута, но завършващият му удар бе разочароващ в аут. Миралем Сюлеймани отправи далечен удар в 66-ата минута, но встрани от левия стълб на вратата на Бусато.

Фабиан Ридер отправи много опасен удар от дъгата на наказателното поле на ЦСКА, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Бусато.

ЦСКА организира добра атака в 86-ата минута, която бе завършена с далечен удар на Тиаго Родригес, но топката премина над напречната греда на вратата на Ван Балмос.

Йънг Бойс можеше да вкара четвърти гол в 90-ата минута. Кристиан Фаснахт можеше да се възползва от нова груба грешка в отбраната на "червените", но в последния момент Юрген Матей успя да изчисти топката в корнер.

След тази победа Йънг Бойс вече има актив от 4 точки, колкото и ЧФР Клуж, а Рома е със 7 точки, докато ЦСКА е последен в групата със само 1 точка.

След три седмици ЦСКА е домакин на Йънг Бойс.