Слънцата от Финикс изпепелиха пак ЛА Клипърс

Тимът затвърди аванса си във финала на Запад в НБА - вече води с 2:0

Спорт
10:49 - 23 Юни 2021
1915
Слънцата от Финикс изпепелиха пак ЛА Клипърс

Финикс Сънс продължава успешната си серия в плейофите в НБА, след като победи по възможно най-драматичния начин горстуващия Лос Анджелис Клипърс със 104:103. По този начин „слънцата“ взеха аванс с 2:0 победи във финала в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

В герой за отбора на Монти Уилямс се превърна центърът ДеАндре Айтън, който вкара със забивка със сирената, а като цяло в мача се отличи с 24 точки и 14 борби. Най-резултатен за победителите бе Камерън Пейн с рекордните в карирата му в плейофите 29 точки. Звездата на тима Девин Букър добави 20 точки.

За „клиперите“ най-резултатен бе Пол Джордж с 26 точки, които обаче не бяха достатъчни за тима му да избегне нова загуба от финала на Запад.

Следващия мач между двата отбора ще бъде рано сутринта в петък (25 юни) в „Стейпълс Сентър“ в Лос Анджелис. Любопитното е, че и двата отбора никога не са печелили титлата в НБА, като сега имат шанса да се класират за финал в лигата, в който ще срещнат един измежду Атланта Хоукс и Милуоки Бъкс.