Слънце в София, дъжд по Черноморието

Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°

Новини
12:09 - 03 Август 2024
1678
Слънце в София, дъжд по Черноморието

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще има над източните райони и там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Утре над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обяд над крайните югоизточни райони и там на места ще има краткотрайни валежи. След обяд над Североизточна България и Родопите ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 29°.

По Южното Черноморието валежи ще има преди обяд, а по Северното в следобедните часове и ще бъдат придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен до силен от северозапад, но по-късно след обяд по южното крайбрежие ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток, а по северното от североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 34°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Странджа, а след обяд над източните райони на Стара планина и Родопите и на места там ще превали и прегърми. По-значителни ще са явленията в Родопите. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

През първите дни от новата седмица времето ще бъде слънчево. Над източните и планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. В понеделник вятърът временно ще се ориентира от север, във вторник отново ще е от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.