Слънцето не бърза да си ходи и този уикенд

Сутрин ще е студено, но пък на обяд температурите ще са около 25 градуса

Новини
13:59 - 28 Октомври 2023
2180
Слънцето не бърза да си ходи и този уикенд

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 10°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Сутринта на места в низините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от североизток. Температурите слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 21°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, но сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър, но до края на деня ще се ориентира от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 10°.

В понеделник и вторник в Западна и Централна България ще бъде слънчево, а в Източна преди обяд ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност, не са изключени и ръмежи. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните - между 22° и 27°. (НИМХ)