Слатински: Слави може да е всякакъв, но не е политически самоубиец

Грубата грешка "Николай Василев" бе оттеглена, а това не е никак малко

Топ
18:04 - 15 Юли 2021
6143
Слатински: Слави може да е всякакъв, но не е политически самоубиец

НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ*

След предложението на Слави Трифонов за Николай Василев като проектопремиер написах, че това предложение ме сломи. Николай Василев не може да бъде по никакъв начин нещо Друго, което да е качествено ново и радикално различно от досегашното. Това бе груба грешка. И сега вече имаме първата поправена груба грешка от Слави Трифонов.

Ето защо продължавам да смятам, че може да се успява не като се иска всичко и веднага по най-бързия начин и чрез най-ултимативния натиск, за които "Демократична България" няма мандат от обществото, а стъпка по стъпка, с корекции и отхвърляния на онова, което не може да не бъде отхвърлено, с упоритост и търпение, със силно аргументирани несъгласия с нещата, които няма как да ни накарат да се съгласим с тях. И главното - да се познаят хората по делата, а не поради конспиративно, клиноведско, правено по аналогия или продиктувано от фанатична мнителност мислене.

Но се зарекох повече комбинациите с още нероденото правителство да не ги коментирам. Затова спирам дотук.

Само исках да кажа, че ето - грубата грешка бе оттеглена. А това не е никак малко. Даже е повече, отколкото парламентарното представителство на несъгласието позволява да се желае. Слави Трифонов може да е всякакъв, но не е политически самоубиец. Той може да прави от шоуто политика, но едва ли би искал правейки от политиката шоу да се самоунищожи за броени месеци, камо ли седмици и дори дни...

Но нека фиксирайки се в СТ и готови да се нахвърлим с омраза срещу всяка негова, даже още неизречена дума, не забравяме все пак, че голямото Зло за България е ББ!

* Коментар на Николай Слатински от личната му страница във Фейсбук. Заглавието е на lupa.bg