Слава богу! Хали Бери отказа ролята на трансджендър

Актрисата получила много негативна обратна връзка и коментари в социалните мрежи

Култура
16:47 - 07 Юли 2020
629
Слава богу! Хали Бери отказа ролята на трансджендър

В края на миналата седмица в живо включване на Хали Бери в Instagram актрисата каза, че обмисля вероятността една от следващите ѝ роли да бъде на трансджендър мъж.

Това обаче вече не е на дневен ред и Бери се е отказала от идеята, съобщава lifestyle.bg. Причината е, че е получила много негативна обратна връзка и коментари в социалните мрежи.

„През уикенда имах възможността да обмисля възможността да изиграя трансджендър мъж във филм и искам да се извиня на всички”, написа Бери в Twitter.

Актрисата пише още, че като цисджендър жена (идентичност, при която биологичният пол и полът, с който се идентифицира човек, съвпадат) не бива да поема тази роля, а да даде възможност на актьор от трансджендър общността да го направи.

Хали Бери благодари за напътствията и критиките, които е получила през последните няколко дни. Тя се зарича, че ще продължи да се вслушва в хората и по този начин да се образова.

Опасенията на повечето хора, които не смятат за редно Бери да изиграе трансмъж, са, че тя няма да може нито да разбере максимално добре, нито да влезе в такъв образ, толкова добре, колкото би го направил представител на трансджендър общността.