Славчо изплю камъчето: Коалиция с ДБ и "Мутри, вън"? Може!

Манолова и Христо Иванов склонни на подобен съюз

Новини
21:26 - 21 Март 2021
4697
Славчо изплю камъчето: Коалиция с ДБ и "Мутри, вън"? Може!

Слави Трифонов е готов за коалиция в следващия парламент с “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън!”. Това обяви лидерът на “Има такъв народ” в лайф по своята 7/8 тв и фейсбук в отговор на любопитни зрители.

Дълтия отсече, че няма да се съюзява с ГЕРБ, БСП и ДПС, а ДБ и Мая Манолова определи като “по-малкото зло”. “През целия ми живот винаги ми се е искало да избирам между добро и лошо. Обаче непрекъснато ми се налага да избирам между лошо и по-малко лошо. По-малко лошо е и, ако е възможно, коалиция между “Има такъв народ”, “Изправи се! Мутри вън!” и “Демократична България”. По-лошо е с другите”, заяви той.

“Извънпарламентарната опозиция - ние, Слави Трифонов и ДБ, ще бъдем първа политическа сила след изборите и партньорството между нас е естествено. Още на старта на кампанията заявих, че ние не сме конкуренти, а съюзници, и имаме един противник - Борисов, ДПС и техните патерици”, пое идеята Мая Манолова пред “24 часа”.

“Всичките ни разговори за коалиции и програмни мнозинства ще минават през нашите приоритети и програма. На първо място ще търсим програмна съвместимост”, заявява Христо Иванов пред “24 часа”. Шефът на ДБ намира Трифонов и Манолова за възможни партньори в следващия парламент.