Славчо Велков: Депутатът трябва да бъде народен, а не партиен представител

Важните милиони не са финансови, а милионите български избиратели, заяви експертът по сигурността

Новини
14:35 - 03 Март 2021
1572
Славчо Велков: Депутатът трябва да бъде народен, а не партиен представител

"Депутатът трябва да бъде народен, а не партиен представител" - това е категоричното мнение на експерта по национална сигурност Славчо Велков - бивш депутат от гражданската квота в БСП, а сега кандидат-депутат от Движение на непартийните кандидати.

По думите му народният представител трябва да защитава интересите на онези, които са го изпратили в парламента, а не да се мисли за партийни субсидии.

"Защо да не може партията без субсидии. Важните милиони не са финансови, а милионите български избиратели", сподели пред БНР Велков.

Кандидат-депутатът заяви, че с пари от собствената си пенсия ще поръча картички и плакати за кампанията си в Пазарджик, където ще бъде водач на листата на Движение на непартийните кандидати. Велков ще бъде пръв в листата и в 25-и избирателен район в София: "Човек трябва да излиза с авторитета и името си, и с това, което говори".

Според него хората от малките населени места не се интересуват от дигитализацията, а от социално-икономическите проблеми на населеното място, в което живеят.

"Да не се превърне селото им в сметище, да има ВиК, да имат достатъчно доходи, да не се краде реколтата им, да не изсичат горите. Аз затова ще говоря, не за друго".

Прогнозата за предстоящите парламентарни избори на експерта по национална сигурност е, че големите партии ще бъдат изненадани от реалните резултати.

"Мисля, че големите партии ще имат от 55 до 60 депутати, евентуално до 75 народни представители. Нашето движение може да вкара около 20 депутати".

Славчо Велков изказа мнение, че има опити да се забрани на гражданите да почетат празника 3-ти март.

"Гледам много критично на това български политици, включително и председателя на парламента, това да се покаже като празник на българските опълченци, едва ли не. Подкрепям словото на президента Румен Радев. Смятам, че е нелепо да се забранява на хората да почитат един от най-светлите празници за България".