Слави Бинев стана вицепрезидент на европейското таекуондо

Спорт
18:48 - 08 Март 2024
2534
Слави Бинев стана вицепрезидент на европейското таекуондо

Слави Бинев днес официално бе назначен за първи вицепрезидент на ETU (европейския таекуондо съюз). Това стана лично от Президента на европейската централа Сакис Прагалос , който връчи сертификата на Бинев на пресконференция в София.

Специални гости на срещата с журналисти бяха вицепрезидентът на ЕТU Фред Буийтенхуйс, генераният секретар на европейската централа Антонио Барбарино и главният секретар на БФТ Александър Минев. Българската столица за втори пореден път е домакин на олимпийската квалификация по таекуондо, а финалистите от всяка категория ще спечелят квота за олимпийските игри в Париж това лято.

"Пръв сред равни. Имаме 6-има вицепрезиденти. От тук нататък не е нужно някой да бъде специално оторизиран да представя президента. Разбира се, това е голяма отговорност, защото трябва да го представя по най-добрия начин. Ние ще бъдем една от държавите, които ще направят модата в таекуондото в Европа. Вървим в правилната посока. Европа може да застане срещу целия свят и да победи в таекуондо. Да станеш европейски или вице-европейски моментално те нарежда сред лидерите за олимпийски злато. Квалификацията в Европа е от най-тежките", коментира новата си позиция в европейското таекуондо и предстоящите квалификации Слави Бинев.

4-мата български бойци, които ще се надпреварават за олимпийските квоти са: Християн Георгиев (58 кг.), Митко Джордев (68 кг.), Александра Георгиева (49 кг.), Мартина Атанасова (57 кг.). В състезанието заявки за участие са подали 140 души в 8-те олимпийските категории и още 35 таекуондисти в пара категориите. Турнирът се провежда в спортната зала на Елин Пелин.