Слави хвали Радев, че тръгна срещу купения вот

Президентската институция единствена обърна внимание, че не е нормално да се пазарува на избори

Новини
19:00 - 09 Октомври 2024
10089
Слави хвали Радев, че тръгна срещу купения вот

Лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов написа във Фейсбук пост по повод свиканата от президента среща на отговорните за изборите институции. 

Ето какво заяви Трифонов:

"Много ненормални неща станаха нормални напоследък около нас. Вероятно ще се съгласите с мен, че България е държава, в която всичко може и нищо не може. И, че се опитваме да живеем нормално в една ненормална обстановка.

И, между другото, най-хубавото е, че сами можем да определяме живота си и живеем в условията на демокрация. Не искам да звуча някакси менторски или пък като човек, който споделя клишета, но истината е такава.

Единствената държавна институция, която обърна внимание на факта, че да се купуват гласове по време на избори е станало нещо съвсем нормално, е президентската институция.

За всички останали институции и медии и политически анализатори, това че някой ще купува гласове, вече е не само приемливо, а е нещо, което се отчита като съвсем естествено. Дали ще има ефект от това, което направи днес президентът, не знам, но поне се опитва да прави нещо. А това заслужава пълната ни подкрепа на всички нас.

Дали е трудно да живеем нормално, както се пееше в една песен, дали е трудно - не знам. Но поне можем да се опитаме. В крайна сметка е адски просто.