Слави пипна корона, Бойко спраска менискус, остава Таня Дончева да забременее

Властта е на улицата, само да не дойдат кварталните болшевики

Топ
00:19 - 20 Април 2021
15967
Слави пипна корона, Бойко спраска менискус, остава Таня Дончева да забременее

Абе, като не ви се занимава да управлявате, си кажете. Повече от век измина от оня злощастен за Русия и света ден, в който Ленин и съратниците му заграбват властта, която, по неговите думи, „се търкаля по улиците” на имперската столица Петроград. В нашата облагородена с подвижните клозети на кака Йорданка София властта също е свободна за взимане, но никой не я иска. Първата сила Борисов скъса менискус, втората Слави вдигна температура и кашля, третата е в перманентен климактериум. Остава и Таня Дончева да бие отбой с някоя площадно-революционна бременност и съвсем оставаме в безтегловност.

Следизборната ситуация у нас подозрително напомня предреволюционния Петербург, разбира се само в най-жалките и самодейни аспекти на болшевишкия метеж. Промъкналият се като сопол от Финландия Ленин, дегизиран ту с перука, ту с бинтовано лице, ту с фалшива брада, се вози с трамвай до „Смолни“, за да убеждава всяка вечер, че е дошъл най-изгодният момент да се вдигнат на бунт. Злобната му и просташка реторика, на която Тошко и Мая могат дълго да завиждат, както и истеричните му речи карат Троцки да отбележи, че Илич е готов да осъществи поредния политически фарс в Русия.

След „героичния“ щурм на Зимния дворец, защитаван от няколко девойки от доброволния женски батальон, болшевиките получават властта. И се ухапват за марксистките задници, защото не са готови да управляват, нямат план за държавно устройство на заграбената от тях страна и тепърва трябва да се учат от А и Б. Бандичката на Ленин няма почти никаква подкрепа сред народа, точно като кресливите Бабикянчета с техните няколко хиляди гласа, но се възползват от хаоса – тогава война, сега – смъртоносен вирус, да се обявят за народни спасители.

Момент, не съм исторически коректен. Не е вярно,  че болшевиките са напълно неспособни на решителни действия. След щурма на Зимния дворец те успяват със завидна последователност да откраднат всичко, което не е заковано за пода – посуда, постелки, столове, маси, та даже изтърбушват тоалетните. Каквото не успяват да откраднат и изнесат, чупят и палят.

Случката всъщност е трагична, а не комична, но ни дава важни исторически уроци. Когато държавата е в безтегловност и никой не смее да протегне ръка към управлението, за да я стабилизира, има опасност властовите лостове да попаднат в ръцете на най-кресливия площаден психопат. Докато Бойко Борисов си оперира менискуса, а Слави си прочиства дробчетата, хората чакат. Чакат някой да ги поведе през смъртоносния вирус, да има осигури поминък с парите от европейския възстановителен план, да не се крие. Разбирам, че единият е обиден, а другият е в  цивилизационен шок, но не е време за фасони и изчакване. Защото лелките и чичаците от бирените митинги идват. И по ленински не само пари от Ес няма да видим, ами ще ни откраднат и тоалетната хартия, с която сме се запасили миналата година.