Слави Трифонов предложи самостоятелен кабинет (НА ЖИВО)

В последните години думата коалиция се превърна в мръсна дума, аргументира се лидерът на "Има такъв народ"

Политика
11:02 - 12 Юли 2021
13600
Слави Трифонов предложи самостоятелен кабинет (НА ЖИВО)

В последните години думата коалиция се превърна в мръсна дума, и с пълно основание – нагледахме се на всичко. Вече казахме, че няма да правим коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС. В същото време нямаме мнозинство. В такъв случай казвам следното - ИТН няма да прави коалиция с нито една партия, а ще поеме самостоятелно отговорност за съставяне на правителство.

Това обяви Слави Трифонов в обръщение на живо от своята Фейсбук страница. 

"През всички тези години аз с хората до мен реализирахме редица каузи и проведохме много битки. Спомням си – от нашите медици в Либия, политическата сатира... и всичко беше пред очите ви. Затова ме изумява това, че още има хора, които не разбират какво правим", каза в началото на обръщението си Слави Трифонов. 

Той подчерта, че той и хората около него правят това, което повелява законът и моралът. 

"Ние сме граждани на България и имаме възможността да упражняваме пряката демокрация. Тогава, при референдума, освен от морала, ние се водихме и от закона. И ние това и направихме – изпълнихме закона. Гласувахме 3,5 млн българи. Волята на суверена беше повече от категорична! Но изведнъж срещу суверена се изправи цялата политическа класа.

Изхвърлянето му на бунището аз не можех да го приема за край! Защото е непочтено и долно. Нямаше как да приема, че шепа некадърници ще се чувстват победители над собствения си народ.

Остана едно – да променим нещата отвътре. И ние това и направихме – сдружихме се и реализирахме политическия проект ИТН. Подкрепата, която получи ИТН е изумителна", заяви още Трифонов. 

Очаквайте подробности за състава на правителството, което предлага!