Слави Василев: Ако Радев не се намеси, 3 години ще гледаме още от същото

Единственият, който носи капитал, е президентът, заяви политологът

Новини
14:33 - 28 Октомври 2024
448
Слави Василев: Ако Радев не се намеси, 3 години ще гледаме още от същото

Още от същото ще гледаме в следващите 3 години, ако не се реши президентът Румен Радев да направи нещо друго. Това заяви пред БНР политологът Слави Василев.

Според него влизането на МЕЧ и Величие в Народното събрание показва, че хората търсят алтернатива. Той е на мнение, че единственият, който носи политически капитал е президентът, а всичко останало е едно и също. По думите му тази система се саморазрушава, защото Бойко Борисов не е състояние да направи устойчиво правителство. Василев е скептичен, че лидерът на ГЕРБ може да състави кабинет.

Политологът отбелязва, че не сме близо до излизане от политическата криза. Той подчертава, че шансовете за съставяне на правителство в парламент с девет партии са малки. Василев заяви, че дори и да се стигне до някакъв кабинет, той ще бъде краткотраен и няма да изведе България от тежката политическа, икономическа и социална депресия, в която се намираме.

Слави Василев изтъкна, че Делян Пеевски е постигнал значителен резултат на изборите. Според него властовите ресурси на Пеевски не зависят от това дали ще има правителство, а са се настанили удобно и в настоящия служебен кабинет. МВР, следователи, прокурори ще бъдат пак топлия хляб на Пеевски, това му е бизнеса на него, поясни той.

По думите ми Пеевски е показал, че феодализацията на българското общество е тотална. Може ли Делян Пеевски да е втора политическа сила в редица области - Благоевград, Хасково, Търговище, запита Василев. Според него хората не гласуват за Пеевски по политически причини.