Слави: Вбесен съм, защото бойната ни авиация е на унизително ниско ниво

Респект към загиналите и отвращение към тези, които с бездействието си създадоха условия, това да се случи - написа лидерът на ИТН.

Новини
19:14 - 13 Септември 2024
2244
Слави: Вбесен съм, защото бойната ни авиация е на унизително ниско ниво

"Изразявам искрените си сълболезнования към трагедията на близките на загиналите български бойни пилоти – майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Едновременно ме боли и в същото време съм вбесен. Боли ме, че толкова нелепо загинаха двама българи. Войни. Герои. Вбесен съм, защото бойната ни авиация е на унизително ниско ниво, което довежда до подобни трагедии.
Респект към загиналите и отвращение към тези, които с бездействието си създадоха условия, това да се случи - Това написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във връзка със самолетната катастрофа край авиобаза "Граф Игнатиево", при който загинаха пилоти.


'Родът на баща ми е от Горна Митрополия. Като малък, в детството ми, много, много пъти съм ходил до Военно-въздушното училище „Георги Бенковски“ и съм гледал с възхищение българските пилоти. Това чувство е живо и силно в мен и до днес. Толкова ми е мъчно, че това се случва в България и че млади български мъже загиват напълно безсмислено.
Светла им памет", пише още Трифонов.