Славиша Стоянович: Изтичане на информация провали трансфера на Обертан

Немалко играчи имаха по-високи финансови изисквания от нашите оферти, призна наставникът на сините

Спорт
12:59 - 13 Февруари 2021
1477
Славиша Стоянович: Изтичане на информация провали трансфера на Обертан

"За съжаление Габриел Обертан не е тук, но бяхме много близо. Влязохме в контакт от средата на ноември, а преговорите продължиха до средата на декември. Всичко беше договорено, но след това излезе информацията във вестниците и стана проблем", призна треньорът на Левски Славиша Стоянович.

"Възможността бе само една - ако не му платят до януари определена сума, да може да прекъсне договора си. Турците обаче разбраха и му платиха всичко, а ние останахме с вързани ръце. И аз, и Габи имахме голямо желание да се върне. И не само той, обади ми се и Жерсон Кабрал, имах желание и за Милош Цветкович, но стана проблем с документите, защото няма европейски паспорт. Исках и Мато Милош, който сега подписа с Осиек. Той беше моето първо желание за позицията десен бек. А немалко играчи имаха по-високи финансови изисквания от нашите оферти", разкри още словенецът.

"Сами се докарахме до тази ситуация победата срещу Монтана да бъде задължителна. Ако бяхме на по-добра позиция, напрежението естествено щеше да е по-редуцирано. По принцип знаем какво трябва да направим на "Герена", мислим само за победа без значение дали е Лудогорец или Монтана. Много точки загубихме у дома и това не трябва да се случва занапред", допълни наставникът на сините.

"Никъде не съм се бъркал във финансите. Не е моя функция. Със сигурност Найджъл Робърта има голяма перспектива пред себе си. Млад нападател е и знам колко мениджъри го гледаха в Хърватия. Сега не е толкова лесно да се продават играчи. Световната икономика е различна в момента. Можеш да имаш желание да вземеш 4-5 милиона, но от другата страна да не ти ги дават. Ако Робърта покаже добра форма и реализира често, цената му може да бъде и по-висока", каза Стоянович.

"Надявам се и вярвам, че играчите ще получават редовно заплатите си. Сега е труден моментът и трябва да имаме търпение. И да направим така, че при тази подкрепа, която имаме от феновете, да предизвикаме и ние интерес от друга страна. Щом привържениците могат да отделят от собствения си залък за нас, значи и ние би трябвало да имаме търпение да изкараме 2-3 месеца без заплати, ако се наложи", сподели Славиша Стоянович пред "Труд".

"Планът, който предложих за развитие, е моя визия. Направих го честно - така, както мисля. Трябва да говорим още по него. Може би не беше най-добрият момент, когато го изпратих. Със сигурност някои точки ще дискутирам с шефа на школата. Философия на играта е моя работа и специално да направим всички критерии как трябва да се играе в Левски.
Ще е добре не само за мъжкия отбор, но и за юношите, които да играят турнири. Да се добие допълнителен опит. Аз съм в контакт с Цървена звезда по темата. И когато феновете могат отново да са на стадиона, се надявам те да ни гостуват за мач в София, когато разбира се е възможно. Говорим за приятелски двубой. Същото важи и за големи отбори от Румъния и Хърватия. Да направим връзка и да видим къде сме, да вървим напред. Не само за мъжкия отбор, но и за юношите", заяви наставникът на сините.

"Когато отсъства Николай Михайлов, Мартин Райнов ще бъде втори капитан на Левски. Той беше с лентата на ръката си и на някои мачове по време на подготовката. Мартин го заслужава със своето отношение. Има качества, носил е капитанската лента и в Берое. Ще изисквам от всички да имаме респект към фланелката и към футбола генерално. Ако се отнасяш с респект към играта, това ще ти се връща. Има футболен Бог, който е уникален. Той вижда нещо друго от нашия Бог. Трябва да има и уважение към тренировките, фланелката и футбола. Второто е да имаме доверие и респект помежду си, да няма закъснения например. Правилата, които съм поставил, да се спазват стриктно. Има отделни правила за отбора, за медицинския щаб, за техническия щаб и треньорския. Ако някой не се чувства - окей, по-добре да ми каже. Но стъпи ли на терена, няма връщане назад", завърши Славиша Стоянович.