Славия би Янтра, приема ЦСКА за Купата на България

Белите станаха последният участник на осминафиналите за националния трофей

Спорт
17:59 - 23 Ноември 2023
1823
Славия би Янтра, приема ЦСКА за Купата на България

Славия се класира за осминафиналите за Купата на България. "Белите" надиграха с 4:1 като гост Янтра в Габрово в последния двубой от 1/16-финалите.

Галин Иванов откри още в петата минута, но Ивайло Михайлов изравни. В средата на полувремето обаче Владимир Николов отново изведе "белите" напред. През втората част Денислав Александров отбеляза трети гол, а в края на мача Мартин Сораков оформи и крайния резултат с четвърти гол.

Първото полувреме беше динамично, като атаките на столичани бяха повече. Пет минути след началото на двубоя капитанът на "белите" Галин Иванов отбеляза първия гол във вратата на Християн Василев от Янтра. В 21-ата минута на срещата домакините изравниха при центриране, а голът беше на Ивайло Михайлов след рикошет.

Славия отново наруши равенството, като при удар на Емил Мартинов, с намесата на Владимир Николов отблизо, при недобра игра на вратаря на Янтра Християн Василев и доведе до 2:1 за столичани в 32-ата минута.

Второто полувреме също не беше спокойно за габровци, а в средата му Денислав Александров преодоля защитата на домакините и отблизо също вкара гол на Християн Василев. В 87-ата минута Емил Стоев в наказателното поле асистира към Мартин Сораков, който отблизо отбеляза четвъртото попадение в полза на Славия.

Така "белите" ще се изправят срещу ЦСКА в следващата фаза на надпреварата, като осминафиналът е предвиден за 5 декември.