След 2 години ембарго: Кошлуков пусна Волен в БНТ (видео)

Новини
16:51 - 26 Януари 2021
6689
След 2 години ембарго: Кошлуков пусна Волен в БНТ (видео)

Ембаргото срещу Волен Сидеров в БНТ вече е паднало и лидерът на "Атака" отсега нататък ще може да гостува в предаванията на националната телевизия. Това съобщиха днес от пресцентъра на партията, след като Сидеров отиде на преговорите за предизборно отразяване между БНТ и парламентарно представените партии

Представителите на "Атака" настояха данните "от фантомни социологически агенции" да не бъдат взимани предвид при разпределението на участията в ефира на националната телевизия. Те дадоха пример със свързаната с общински съветник на ВМРО агенция "Барометър", която по думите на "Атака" се състои от един служител и е с неясна регистрация и местоположение. За същото националистите получиха устно обещание от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

От "Атака" настояха още изобщо да не бъдат използвани социологически агенции при разпределението на участията, а да бъде използван принципът чрез жребий, без значение дали партиите и коалициите са парламентарно представени. Мотивът им за това е, че всички трябва да бъдат с равни права и достъп до телевизионно представяне.

Също така поискаха да разберат от Кошлуков дали лидерът на партията Волен Сидеров ще бъде допуснат до участие в телевизията. Те напомниха на Кошлуков, че лично той и в национален ефир заяви, че „кракът на Волен Сидеров няма да стъпи в БНТ”. Видимо притеснен, генералният директор обеща, че Сидеров ще има достъп до ефира на телевизията.

Участието на Волен Сидеров в "Референдум" през 2019 г. бе незабравимо. Наложи се дежурни жандармеристи да го изведат от студиото

Припомняме, че Кошлуков се зарече да не допуска занапред участия на Волен Сидеров в БНТ след негова скандална поява в "Референдум" в навечерието на местните избори през октомври 2019 г. Тогава Сидеров бе обвинен, че се е появил в нетрезво състояние в студиото, като през цялото време се заяждаше с водещата Добрина Чешмеджиева и останалите участници.

Припомнете си видео с участието на Волен Сидеров в "Референдум" по БНТ