След 24 години отсъствие: Избират "Мис Перник"

Победителката ще участва и на конкурса „Мис България“

Стил
15:15 - 27 Февруари 2024
4672
След 24 години отсъствие: Избират "Мис Перник"

След 24 години отново ще избират „Мис Перник“. Конкурсът ще се състои на 29 март, а за титлата ще се борят 12 момичета от миньорския град.

„След толкова много години отново конкурсът се завръща. Правата на марката принадлежат на г-н Люстам, но с договор имам разрешението да проведа този конкурс. Била съм на последния конкурс, който се проведе в зала „Миньор“, и сега нямам търпение да застана зад организацията и да излъчим най- красивата перничанка“, разкри организаторката Александра Кашкина.

Победителката ще участва и на конкурса „Мис България“, а Ирина Папазова ще е председател на журито в Перник.

На 15 март ще бъде проведен кастинг, за да се изберат най-достойните 12 девойки.

„Титлата се идентифицира с млади български жени с висока културна осведоменост и морални ценности. Освен външния вид и държанието на участничките ценени качества и преимущества са липсата на езикови бариери и адекватно сценично поведение на сцена и пред публика - казва още Кашкина и допълва: - Възрастовото ограничение е от 18 до 25 години, дамите задължително трябва да бъдат неомъжени и без корекции. Не одобрявам никакви хирургически намеси и такива дами няма да бъдат допускани до конкурса“, каза Кашкина.