След 33 години: Неапол изригна, но не заради Везувий - Наполи е с титлата! (ВИДЕО)

Партенопеите спечелиха предсрочно третата си титла в Серия А, южният град полудя и не спа

Спорт
08:41 - 05 Май 2023
3370
След 33 години: Неапол изригна, но не заради Везувий - Наполи е с титлата! (ВИДЕО)

Наполи дочака своя миг и ликува с шампионската титла в Серия А! След 33 години чакане „небесносините“ спечелиха за трети път Скудетото. Титлата бе подпечатана след равенството 1:1 при гостуването на Удинезе от 33-ия кръг на Серия А.

Над 10 000 фенове на отбора подкрепиха любимците си в Удине.

След това равенство Наполи е недостижим на върха с 80 точки, докато Удинезе е дванадесетото място с 43 точки. Веднага с последния съдийски сигнал феновете на Наполи нахлуха на терена, за да се радват заедно с футболистите.

Отборът ще се прибере в Неапол днес, а в следващите дни в града се очакват масивни и напълно заслужени празненства.

Санди Ловрич даде аванс на домакините в 13-ата минута, но Виктор Осимен изравни в 52-ата за Наполи. Това се оказа и шампионският гол за тима от Неапол, който през целия сезон доминираше над конкурентите си в Серия "А". Титлата е първа за Наполи от повече от три декади, когато отборът беше воден от легендата Диего Марадона.

През уикенда неаполитанци пропуснаха възможността да триумфират на собствен терен, като направиха 1:1 със Салернитана. Снощи пък Лацио победи Сасуоло (2:0) и отново отложи празника в Неапол поне с 24 часа.

Над 10 000 фенове на Наполи подкрепиха любимците си в Удине, а поне 50 000 бяха изпълнили трибуните на "Диего Армандо Марадона", за да проследят мача на огромни екрани.

Изключителни кадри в социалните мрежи показват, че феновете на отбора са имали незабравима нощ.