След 470 дни отсъдиха дузпа срещу “Лудогорец”

Тобиас Хайнц от ЦСКА я пропусна

У нас
20:07 - 22 Юли 2024
3288
След 470 дни отсъдиха дузпа срещу “Лудогорец”

След 470 дни български съдия се реши да даде дузпа срещу “Лудогорец” и Тобиас Хайнц от ЦСКА реши да я пропусне.

От последния 11-метров срещу хегемона в родния футбол минаха 1 година, 3 месеца и 470 дни. За последно бялата точка пред вратата на разградчани бе показана от Никола Попов на 8 април 2023 г. при 6:0 за “Лудогорец” срещу врачанския “Ботев”. Тогава Чавдар Ивайлов я вкара, но тимът му бе разбит с 1:8.

По ирония на съдбата Никола Попов трябваше да даде и дузпата в неделя вечерта, но първо се направи, че не вижда двойно нарушение срещу Джонатан Линдсет. Георги Кабаков, който бе ВАР на двубоя, обаче го привика пред монитора и Попов нямаше как да избяга. Тобиас Хайнц би в центъра на вратата и Сержио Пат изби с крак удара му.

Това се оказа повратният момент в двубоя, след като “червените”, водени от 19-годишните Петко Панайотов и Героги Чорбаджийски направиха страхотно първо полувреме. Новият наставник Томислав Стипич реши да рискува с включването им в титулярния състав и те не разочароваха.

В крайна сметка “Лудогорец” спечели с 1:0 след автогол на национала Християн Петров и само с един точен удар във вратата на Иван Дюлгеров. Накрая имаше и греда за разградчани в добавеното време, но очакванията за разгром не се оправдаха.

Сензационно феновете на ЦСКА, които са готови да си прережат вените след загуба от този съперник, в огромната си част видяха позитиви в играта на отбора с млади футболисти и без завършена селекция. Според някои по-добра тактическа постройка и игра в Разград не е показвана от години.

По принцип феновете са доста на нож с Томислав Стипич, който, вместо да им обещава розови мечти, им каза истината, че в момента отборът не е готов да се противопостави на сериозно ниво и ще се бори за първите пет места в класирането. Оказа се, че той работи доста по-бързо и за 45 минути нямаше никаква разлика между хегемона и юношите на “червените”.