След 50 г. ! Канзас Сити Чийфс отново спечели Супербоул!

Тимът осъществи фантастичен обрат срещу Сан Франциско 49-ърс, за да вдигне трофея "Винс Ломбарди"

Спорт
08:07 - 03 Февруари 2020
3357
След 50 г.! Канзас Сити Чийфс отново спечели Супербоул!

Дългото и болезненото 50-годишно чакане приключи за Канзас Сити Чийфс! Тимът се окъпа със славата на Супербоул LIV, осъществявайки обрат в последната четвъртина срещу Сан Франциско 49-ърс, за да спечели финала на НФЛ с 31:20.

Треньорът им Анди Рийд имаше 30-годишен опит в професионалния американски футбол, но чак сега успя да опита от вкуса на най-големия успех, след като през 2005 г. начело на Филаделфия отстъпи в битката за трофея на Ню Инглънд.

Феновете на Канзас чакаха от 1970 г. трофея "Винс Ломбарди", а Сан Франциско ще трябва да се примири с ново поражение в Супербоул.

"Найнърс" имат пет триумфа, но последният е от 1995-а, а през 2013-а също отстъпиха в битката за отличието от Балтимор.

24-годишният куотърбек на "вождовете" Патрик Махоумс се превърна в суперзвезда още във втория си сезон в НФЛ, а сега с шампионски пръстен на сметката си оправда статута си на най-вълнуващия и вероятно най-добър играч в американския футбол. Всъщност, той не блесна с нещо изключително в Супербоул LIV, но направи важни отигравания в ключови мигове от финала, най-вече през второто полувреме.

Деймиън Уилямс преодоля 38 ярда и реализира решителния тъчдаун в полза на Чийфс, които успяха до голяма степен да тушират силното нападение и опасната игра на земя на Сан Франциско.

Заради ключови отигравания във владенията на "вождовете", които доведоха до тъчдауните, Патрик Махоумс получи наградата за MVP на финала и стана най-младият футболист в историята, който я печели.