След близо 20 години Спортинг отново е шампион на Португалия (СНИМКИ)

Хиляди фенове на зелено-белите от Лисабон отпразнуваха лудо титлата

Спорт
11:25 - 12 Май 2021
2337
След близо 20 години Спортинг отново е шампион на Португалия (СНИМКИ)

След две десетилетия чакане Спортинг отново стана шампион на Португалия. Отборът от Лисабон спечели 19-ата титла на страната и първа от 2002 година насам.

В мач от 32-ия кръг на първенството Лъвовете победиха Боависта с 1:0 и така два кръга преди края на сезона са недостижими на върха с осем точки преднина пред втория Порто.

Героят на Спортинг беше Паулиньо, който вкара единственото попадение в двубоя в 36-ата минута.

Купонът по повод спечелената титла беше див и продължи до около 5 сутринта местно време. Хиляди излязоха по улиците още преди последния съдийски сигнал.

На отбора му отне повече от два часа, за да премине по улиците на Лисабон, като феновете следваха автобуса на Спортинг.

Стигна се и до сблъсъци между феновете на тима и полицията. Органите на реда дори се наложи да използват гумени куршуми, за да успокояват страстите, а няколко човека бяха задържани.

Освен Спортинг, Порто и Бенфика ще играят в Шампионска лига, а Брага ще участва в Лига Европа, докато Пасош Ферейра в Лигата на конференциите.

В последните два кръга от португалското първенство ще стане ясен и кой ще бъде петият представител на Португалия в Европа, като в играта са Гимараеш, Морейрензе, Санта Клара и Беленензеш, които са вместени в две точки разлика.

Насионал Мадейра със сигурност отпада от първенството, докато Рио Аве, Боависта и Фарензе ще водят битка за оцеляване в последните два кръга.

Спортинг Лисабон ще се опита да завърши сезона непобеден през следващите два кръга. До момента отборът е постигнал 25 победи и 7 равенства.