След бунта под прозорците й: Йорданка Фандъкова се скри

Личности
12:42 - 31 Юли 2020
4263
След бунта под прозорците й: Йорданка Фандъкова се скри

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се скри в дома си в кв. „Манастирски ливади” в последните дни и спря обичайните си разходки из квартала привечер. След протестите на недоволните й съкварталци под прозорците й, градоначалничката явно не иска да среща недоволните и се придвижва само със служебната лимузина, забелязаха нейни съседи. 

Доскоро Фандъкова правеше редовни обиколки по тихите улички на квартала и поздравяваше всеки срещнат, дори непознатите, а сега не можеш да й видиш очите, коментират хората.

Кметицата често се разхождаше и с внучето си и се спираше на кратка приказка с минувачите, но вече явно избягва подобни срещи. Дори в магазините в квартала, кметицата не е забелязана да влиза от доста време, макар да имаше навика да пазарува и в малките бакалии.

Съкварталците на Фандъкова обаче са приятно изненадани, че напоследък улиците в уж престижния квартал се мият редовно. Редовно, почти всяка вечер, машините на „Чистота” излъскват всички улици, замърсени от несекващите ремонти и строителни дейности в района.

Миналата неделя съкварталците на столичния кмет се вдигнаха на протест и поискаха оставка директно пред блока, в който живее. Поредният повод за недоволството бе заповед на главния архитект на София за усвояване на терен в квартала, на който се планира да се построи частно  училище, вместо обещаната държавна детска градина. Хората обаче прибавиха и старите недоволства - жестокото презастрояване на квартала, това, че всички улици в района са частни и вечно затворените улици, които затрудняват придвижването на хората.