След Гавазова и Йовчев: Бойко Рашков вдигна мерника и на Иво Никодимов

Новини
16:53 - 08 Юни 2021
10446
След Гавазова и Йовчев: Бойко Рашков вдигна мерника и на Иво Никодимов

След като само преди месец посъветва собствениците на Би Ти Ви да уволнят водещите на сутрешния блок "Тази сутрин" Златимир Йовчев и Биляна Гавазова, служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков днес намекна, че друг популярен журналист - Иво Никодимов от БНТ, трябва да си ходи. Без да назовава името му, Рашков го обвини в лъжа и посочи, че обслужва интересите на ГЕРБ.

"Това са страшни измислици" - така Бойко Рашков коментира информацията, разпространена от Българската национална телевизия, че Държавна агенция "Национална сигурност" и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" са влезли в прокуратурата и изземват документи. Според Рашков служители на ДАНС са в специализираната прокуратура за съвсем друго нещо. Това били рутинни действия и проверка на материали, съдържащи класифицирана информация.

"Това са измислици. Някой иска да внесе смут. Това не е служебното правителство. Една от възможностите за това е ГЕРБ. ГЕРБ разпространява фалшиви новини и ще засили тази кампания с лъжливи новини, защото изборите приближават", заяви Бойко Рашков. По думите му, партията е лансирала версията си през популярен журналист в обществената медиа. Информацията за акцията а ДАНС бе съобщена от репортера на "По света и у нас" Иво Никодимов, установи Lupa.bg. Рашков е видимо враждебен пред неговия микрофон и като цяло се въздържа от изяви в националната телевизия.

Иво Никодимов е сред знаковите криминални репортери на БНТ

Днес и друг министър от служебното правителство - Велислав Минеков, влезе в остър сблъсък с БНТ. Минеков обвини директора Кошлуков във връзки с хора от списъка "Магнитски" и поиска от СЕМ да разследва трудовия му стаж. БНТ пък излезе с остра декларация за опит за вмешателство на Минеков в работата им.