След като НС му хлопна врати: Марешки се юрна с магарешки инат към община Варна

Бизнесменът оглави листата за съветници на "Воля" в морския град

Новини
18:00 - 29 Септември 2023
7417
След като НС му хлопна врати: Марешки се юрна с магарешки инат към община Варна

Бизнесменът Веселин Марешки показа, че шило в торба няма как да стои. С поредна порция хъс, шефът на „Воля” тръгна да се връща в Общинския съвет на Варна. Създадателят на вериги бензиностанции и аптеки вече оглави кандидатската листа за общински съветници на партията си, която вече е регистрирана в  Общинската избирателна комисия.

В изборните списъци на „Воля” фигурират общо 30 имена.

Марешки се провали като кандидат-депутат на парламентарните избори през април, след като се обяви за независим, но резултатът бе плачевен - едва 638 гласа.

През 2007 г. Марешки стана общинар и зам.-председател на Общинския съвет във Варна, като трамплинът му бе листата на РЗС. Скоро след изборите обаче, той с гръм и трясък напусна партията.

Марешки опита да се пребори за кмет на Варна през 2011 г., с рамото на ВМРО-НИЕ, ПД „Социалдемократи“, БСДП и партия Българска социалдемокрация – Евролевица. Той дори отиде на балотаж с кандидата на ГЕРБ Кирил Йорданов. На втори тур обаче се провали, като получи 40,50 % подкрепа (47 565 гласа).

Точно преди 10 годни, Марешки отново бе един от кандидатите за кмет на Варна. Тогава той не успя да се пребори за балотажа оставайки на четвърта позиция с 16,15% - 11 783 гласа. Седмица по-късно на балотажа Иван Портних победи с минимална преднина доц. Христо Бозов.