След клинична смърт: Бог ме върна на земята

Нещо за четене
18:27 - 27 Юни 2021
9851
След клинична смърт: Бог ме върна на земята

Много от оцелелите след клинична смърт говорят за тунели и полети над Земята, но 28-годишният Скот Дрймонд настоява, че срещнал самия Бог, който го изпратил обратно на Земята.

Скот счупли палец на крака при ски спускане. По време на проста операция за възстановяване на пръста медицинската сестра направила грешка и мъжът починал. След време, говорейки за инцидента, мъжът си спомня момента, когато медицинската сестра избягала от операционната с викове: "Убих го".

Скот раззказва, че почувствал как някаква искра тръгнала по ръката му и е минала през сърцето. След това започнал да се гледа отстрани. Увиснал над тялото си и дори виждал как всеки шев се нанася върху ранения му пръст.

В същото време Скот усети, че някой друг е близо до него. Първата му мисъл била, че това е Бог. Виждайки сестрата, която тичала ужасена и викала за помощ, безликият водач моментално отнесъл мъжа на поле, пълно с красиви цветя и висока до кръста трева. Мъжът застанал в полето до него, но Скот не успял да различи лицето му. Скот си спомня, че видя бял облак и изведнъж почувствал дълбок покой.Като на лента пред него някой прожектирал неговия живот от раждането до настоящия момент. Виждал всичко, което е правел в живота си, всички добри и лоши дела. Изглеждало сякаш го съди някакъв невидим съд.

Според Скот за някои от действията си той се срамувал, докато други моменти от живота му го правели щастлив. Осъзнал, че трябва да живее по-добре, като прави повече добри дела.

Тогава водачът мислено му заповядал да отиде до облака. Той тъкмо се канел да направи това, когато силна ръка се протегнала през облака и той чул: „Неговото време още не е дошло и той все още има много неща за вършене“. Тогава Скот моментално се върнал в тялото си. Когато се събудил, решил да живее по съвсем различен начин.

По-късно мъжът признава, че не му се искало да се връща на Земята, тъй като там било толкова красиво и спокойно. Преживяната клинична смърт променила възгледите му за живота, изместили се приоритетите от преследване на пари към лоялност към семейството си.