След нов скандал: Реал изпусна победата

Атлетико измъкна точка с гол в продължението

Спорт
11:11 - 30 Септември 2024
651
След нов скандал: Реал изпусна победата

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха 1:1 на „Сивитас Метрополитано“ в градско дерби от осмия кръг на Ла Лига. Гостите докосваха победата след гол на Едер Милитао (64’), но резервата на домакините Анхел Кореа (90+5’) донесе ремито в сблъсъка със своето късно попадение.

В последните секунди на двубоя се стигна и до директен червен картон на Маркос Йоренте от състава на „дюшекчиите“. Трябва да се отбележи и факта, че в средата на второто полувреме мачът беше прекъснат за около 15 минути заради хвърлени предмети на терена от привърженици на „рохибланкос“.

Диего Симеоне извърши само две промени в стартовия си състав след драматичния успех с 1:0 над Селта. Капитанът Коке отстъпи мястото си на Родриго де Пол, а Хулиан Алварес беше предпочетен пред Джулиано Симеоне. Така аржентинецът си партнираше в нападение с Александър Сьорлот и Антоан Гризман, за когото това беше мач номер 500 в Ла Лига.

Карло Анчелоти също предприе само две промени след победата с 3:2 над Алавес. Даниел Карвахал се завърна като десен бек за сметка на Лукас Васкес, а капитанът Лука Модрич получи шанс за изява в средата на терена заради контузията на Килиан Мбапе. Така този път атаката беше оформена от тандема между Винисиус Жуниор и Родриго, на които помагаше най-вече Джуд Белингам.

Точно преди началото на мача феновете на домакините по целия стадион показаха впечатляваща хореография в клубните цветове – червено и бяло. На една от трибуните беше изобразена емблемата на Атлетико, а на друга с огромни букви беше изписано посланието: „До края на дните ми“.