След пожара в Благоевград: Не е ясно кога хората ще се завърнат в домовете си

Новини
10:50 - 12 Декември 2021
1382
След пожара в Благоевград: Не е ясно кога хората ще се завърнат в домовете си

Не е ясно кога ще могат да се приберат в домовете си живеещите в опожарения блок в Благоевград. Хората се допускат да влязат в апартаментите си само за да си вземат дрехи и вещи от първа необходимост.

Жилището на Мая Велева се намира на последния, 8-ми етаж в блока. По време на огнената стихия жената била в него заедно със семейството си, включително и новородени бебета близначки. Благодарение на бързата реакция на пожарникарите семейството беше спасено. Очаква се днес бебетата, които бяха приети в болница „Пирогов“, да бъдат изписани. Те обаче няма да могат да се приберат в дома си.

"Сега сме на друго място, но ще трябва да направим някакъв ремонт. Ако може тука да се включат хора за съдействие за разчистване на стълбището, ще бъдем много благодарни, друго нищо не искаме. Просто нещо за стълбището, ако може да ни се помогне, защото вътре е пълна трагедия", заяви Мая Велева.
Над опожарения апартамент живее Костадин Георгиев. Мъжът, който не е бил в дома си по време на пожара, е силно притеснен от състоянието му.

Работата по установяване причините за пожара, при който загинаха трима души, продължава. Предстои да стане ясен и размерът на щетите, нанесени след огнената стихия.