След протеста на бакшишите ситуацията в "Разсадника" е спокойна

Десетки шофьори на таксита блокираха ключови кръстовища през нощта

Новини
09:00 - 09 Октомври 2022
4299
След протеста на бакшишите ситуацията в "Разсадника" е спокойна

След като часове наред миналата нощ таксиметрови шофьори протестираха заради смъртта на свой колега, ситуацията в столичния квартал "Разсадника" е спокойна.

През нощта за часове беше блокиран бул. "Тодор Александров". На мястото на инцидента близки и познати на починалия оставят цветя в негова памет.

Снощи, след свада за навлизане в еднопосочна улица, младият мъж загина при пробой. Инцидентът стана на кръстовище, близо до Първа АГ болница "Св. София" малко преди 19:00 часа, непосредствено до ул. "Хъшове". Според "Труд", който се позовава на очевидци, кола, шофирана от младо момиче, навлязла в еднопосочна улица.

Отсреща, в нарушение, се задал таксиметров автомобил. Спътникът на шофьорката подканил таксиметровия шофьор да даде назад, защото улицата е еднопосочна. Стигнало се до пререкание, което прераснало в размяна на удари. В един момент двамата спрели боя. Таксиметровият шофьор обаче се обадил на колеги и приятели. 

Пристигналото "подкрепление" се нахвърлило на пътника от другата кола. Намесили се странични свидетели и успели да прекратят мелето. Изненадващо обаче шофьорът на таксито се строполил на земята.

По-късно таксиметрови шофьори блокираха Орлов мост в София и бул. “Тодор Александров” в София. Своеобразният протест беше близо до сградата на Трето районно, където бе задържан един от заподозрените за смъртта на младия мъж.