След "Левски на левскарите": Ние единствени скандираме още "Свобода"!

За председател на УС на новото сдружение бе избран Димитър Костадинов - брат на Любо Младежа

Спорт
16:16 - 04 Май 2022
1855
След "Левски на левскарите": Ние единствени скандираме още "Свобода"!

Сдружението "Левски на левскарите" бе учредено днес. Събитието се състоя на стадион "Георги Аспарухов" пред сектор Б е бе уважено от Наско Сираков, Ивайло Ивков, Даниел Боримиров и Станимир Стоилов.

Ето какво написаха от клуба:

"Скъпи Левскари,

Днес, 4 май 2022 г., на стадион „Георги Аспарухов“ беше учредено сдружение с нестопанска цел „Левски на Левскарите“. 79 години след рождението на Гунди, на терена на любимия стадион, беше дадено началото на дългоочакваното общолевскарско сдружение, което да обедини привържениците на професионален футболен клуб „Левски“ и да гарантира бъдещето на най-обичания футболен клуб в България.

През изминалите месеци, докато футболният отбор положи основите и даде надежда за нова синя приказка, левскарските срещи в страната се превърнаха в празник и препълниха площади, читалища, зали… Хасково, Кюстендил, Сливен, Велико Търново, Радомир, Петрич и Разлог са част от местата, в който ръководството на ПФК „Левски“, инициатори и местни структури проведоха срещи с привърженици и обсъдиха в детайли идеята за създаване на сдружение на привържениците. След дни предстои и поредната среща във Варна.

В началото на годината за пръв път беше проведена и онлайн среща на над 100 левскарски групи в страната и чужбина, която впоследствие прерасна в работещ канал за комуникация.

Резултатът от тази енергия и общата работа на левскарите и клуба е кампанията „Левски е вечен“, която генерира над 1,8 млн. лв. приходи за по-малко от 90 дни. Кампанията изгря и на гърдите на официалната мачова фланелка, която отбеляза рекордни продажби.

Левскарите спасиха своя клуб през 2020 г. Левскарите се обединиха и подкрепиха възраждането на клуба през 2022 г. Днес правим решителна стъпка за бъдещето на ПФК „Левски“, която е логично следствие от всичко случило се през последните две години.

Водещите фигури в ръководството на клуба – Наско Сираков, Станимир Стоилов, Ивайло Ивков и Даниел Боримиров, по един представител на левскарските групи от страната и членове на работната група учредиха сдружението „Левски на Левскарите“.

За председател на Управителния съвет на сдружението бе избран Димитър Костадинов, а в него влизат още Адриян Петров, Асен Великов, Даниел Стрезов, Иво Тасков, Иван Евстатиев и Никола Бушняков.

Контролният съвет на „Левски на Левскарите“ се състои от Борис Касабов, Момчил Лазаров и Петър Ганев.

Днес даваме формалното начало на сдружението – в малък състав и в работен порядък.

Истинското начало на сдружението „Левски на Левскарите“ ще бъде дадено на 24 май на „Могилката“, когато ще отбележим 108 г. от създаването на любимия клуб. Няма по-естествено място от „Могилката“, на което да поканим всички левскари да се включат в сдружението „Левски на Левскарите“ и да покажат своята подкрепа и съпричастност към бъдещето на клуба.

Привържениците на „Левски“ са може би единствените в света, които от поколения скандират думата „свобода“ по трибуните. Пазителите на традициите и свободата на „Левски“ винаги са били неговите привърженици. Преминахме през изключително тежък период, но устояхме. Настъпи моментът за сериозните дела. Всеки левскар, открито с лицето си. Един човек – един глас.

През идните дни ще имаме възможността да коментираме множество детайли около сдружението – членски внос, органи на управление, регионални структури, процедури за гласуване.

Днес отправяме покана към всички левскари да се присъединят на 24 май на „Могилката“, а впоследствие и на стадион „Георги Аспарухов“, където ще дадем истинското начало на общолевскарското сдружение и ще отпразнуваме рождения ден на „Левски“.

“Левски” е вечен!"