След раждането Лена се развълнува за Румен Радев

Политика
22:43 - 27 Септември 2023
8990
След раждането Лена се развълнува за Румен Радев

Може да допуснеш грешка и да подминеш, защото е по-лесно, а може и да я поправиш.

Това написа Лена Бориславова по повод коментар на неин пост във Фейсбук. Тя отговори така на въпрос във връзка с подкрепата, която от "Продължаваме промяната" декларираха преди време за президента Румен Радев. 

В поста си Бориславова цитира думи на финансовия министър Асен Василев: 

“Датата за приемане на еврото в България да е 01 януари 2025 г. Това е датата, която сме заложили и обсъждаме с Европейската централна банка, Европейската комисия и Еврогрупата.

Промяната на датата за приемане на еврото се наложи, защото служебният кабинет не поиска извънреден доклад, за да може юни месец т.г. да се вземе решение за присъединяването ни към еврозоната, и предложи бюджет с бюджетен дефицит от 6,4%.

Загубите от неприемането за бизнеса са ясни и са в размер между 500 млн. и 1 млрд. лв. от превалутирането. Другите негативи са по-високи лихвени проценти и по-малко инвестиции. Присъединяването ни към еврозоната и Шенген са толкова ключови, колкото и приемането ни в НАТО и ЕС и ще донесат много и икономически, и политически резултати.

Единствената причина това правителство да съществува е, че България е на кръстопът дали да продължи по европейския си път или президентът и хората около него да я дърпат на изток към Путин.

Този път го зададохме ние. Програмата, която се изпълнява, е програмата на “Продължаваме Промяната”. Законите, които се приемат, са законите, които са заложени в Плана за възстановяване от правителството на “Продължаваме Промяната” и трябва да е много ясно, че ние не сме във властта, за да бъдем във властта.

Ние сме във властта, за да се приемат тези закони, да се изпълнят приоритетите, заложени в Плана за възстановяване, и това е единственият начин това да може да се случи”.