След седмица предлагат избор на всички ваксини във Велико Търново

Няма да има "зелени коридори" в старопрестолния ни град

Новини
15:22 - 03 Май 2021
3664
След седмица предлагат избор на всички ваксини във Велико Търново

От 10 май 2021 г. записаните чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу COVID-19 ще могат да заявяват и получат предпочитания от тях вид ваксина – иРНК или аденовирусна, съобщи РЗИ - Велико Търново.

Тогава в града се очаква да разполагат с достатъчен брой ваксини, така че да има свободен избор на препарати от желаещите да получат първа игла. През дългите почивни дни в Търново няма отворени "зелени коридори" и на Великден са поставени само 5 втори дози.

От РЗИ обясниха, че не смятат за удачно да отварят такива, когато болярите си били по селата или на почивки за Великден.

На 5 и 7 май 2021 г. обаче продължават реимунизациите срещу COVID-19 в малки населени места в общините Велико Търново и Елена. В предварително уточнени пунктове и времеви график ще ги поставят два мобилни екипа на лечебни заведения.

В двата работни дни от тази седмица в разкритите имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново ще се извършват имунизации и реимунизации на хората, включени във фази I – III на Националния план за ваксиниране.

На общопрактикуващите лекари са предоставени и от трите вида ваксини за желаещи от пациентските им листи на възраст на и над 65 г., и с хронични заболявания. Те също ще поставят ваксини на 5 и 7 май, според информацията на РЗИ.