След скандала: Христо Иванов скри ген. Атанасов

Новини
14:20 - 21 Януари 2021
7869
След скандала: Христо Иванов скри ген. Атанасов

Напрежение цари в десните редици в последните дни. След като тъмносиният шеф ген. Атанас Атанасов хвърли „бомба” в тв ефира, че "Демократична България" може да заформи кабинет с подкрепата на БСП в следващия парламент, юристът побеснял и двамата са имали тежък разговор на 4 очи, издават тъмносини активисти. В крайна сметка, бившият правосъден шеф е посъветвал генерала да не се появява временно по медиите, за да избяга от още неудобни въпроси и да се чепка деликатния въпрос за бъдещо партньорство на ДБ и БСП.

Ден след генералската сензация, Иванов се появи и отсече, че ДБ категорично няма да се коалира и да търси подкрепа от ГЕРБ, БСП и ДПС - позиция, доста различна от тази на ексшефа на НСС.

Иванов излял яда си върху генерала, който открай време е под негово командване и го обвинил, че с такива приказки набързо ще отблъсне десните симпатизанти с подобни изявления, защото думите му се схващат превратно.

Реакцията на десните симпатизанти, които бездруго намаляха в последните години, а хиляди разочаровани изобщо не гласуват, бе наистина остра след изявлението на Атанасов. Електоратът, за който основа на симпатията към ДСБ в годините е анти-БКП/БСП, заля форумите с възмущение, като стотици отсъдиха, че и при най-малкото сближаване с левицата, те отново ще се откажат от вота.

По-либерално настроените, които са доста оскъдни като бройка, опитаха да обяснят, че тъмносиният генерал е напълно прав и само с подкрепата на една от големите политически сили за бъдещ кабинет може да се събори старото управление. В противен случай - ГЕРБ отново ще дойде на власт. Това обаче не разубеди яростните десняци, които бездруго недолюбват Христо Иванов, който на миналите избори отряза ДСБ за коалиция и така и двете партии останаха извън парламента.