След срещата на Доган с част от ръководството на ДПС: Какво следва?

Политика
12:26 - 07 Юли 2024
6213
След срещата на Доган с част от ръководството на ДПС: Какво следва?

Ден след срещата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган със 17 членове на партията, коментарите за случващото се в движението продължават. Според участници в срещата до дни се очаква позиция на Ахмед Доган.

Пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС в Росенец няма никакви признаци за предстояща среща между Ахмед Доган и председателят на партията Делян Пеевски. Неофициалната информация за такава среща предизвика сериозен интерес в политическото пространство. Членове на партията смятат, че изходът от ситуацията в партията е в ръцете на Доган. Засега няма коментар от пресцентъра на "Движението за права и свободи".

Срещата на почетния председател Ахмед Доган със 17 членове на ДПС, написали отвореното писмо до него, е начало на оздравителен процес в партията, смята заместник-председателят на Движението Джейхан Ибрямов.

"Да изясним - има напрежение, конфликт е много тежка дума. Нищо необичайно и на вчерашната среща обсъждахме моделите на упралвение, които сме свикнали да виждаме в ДПС и сегашния модел на управление", каза той. 

Изходът от ситуацията е изцяло в ръцете на почетния председател, смята още Ибрямов. "Всичко е възможно, но е изцяло в ръцете на почетния ни председател. В най-скоро време ще излезе с изявление", допълни той.