След тестове за коронавирус: Трима от Лестър под карантина

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че подкрепя решение за нулев сезон

Спорт
17:17 - 12 Март 2020
2370
След тестове за коронавирус: Трима от Лестър под карантина

Докторите на всички отбори във Висшата лига ще направят тестове на футболистите заради коронавируса. Целта е да се минимизира шансът някой от играчите да е болен.

Вестник „Дейли Телеграф“ съобщи, че в един от отборите има три случая на смъртоносната болест, но не казва името му. Най-вероятно става въпрос за Лестър, където трима играчи имали подобни симптоми.

Челси отмени тренировка по същата причина. След тази новина лекарите на 20-те отбора са влезли в конферентна връзка, за да синхронизират мерките. Все още няма потвърждение за позитивен тест, който би довел до отлагане на мачове.

До късно тази вечер Висшата лига ще заседава дали двубоите да бъдат пред публика или не.

Първият отменен бе в сряда – между Арсенал и Манчестър Сити. От много страни на Острова зоват за мигновено прекратяване на сезона и обявяване за нулева година.

Подобно решение би бил голям шок за Ливърпул, който при определени обстоятелства има шанс в понеделник да стане за първи път шампион в ерата на Висшата лига.

Манчестър Юнайтед обеща, че ще плати по 350 паунда на всеки свой фен, който пътува за мача от Лига Европа срещу ЛАСК в четвъртък вечер. Треньорът Оле Гунар Солскяер обяви, че подкрепя решение за нулев сезон.