След тричасова битка: Алкарас записа победа №50

В следващата фаза испанецът ще играе с победителя от двойката Томи Пол – Юго Юмбер

Спорт
12:00 - 16 Август 2023
2211
След тричасова битка: Алкарас записа победа №50

Карлос Алкарас постигна своята победа №50 през този сезон, елиминирайки Джордан Томпсън (Австралия) със 7:5, 4:6, 6:3 във втория кръг на "Мастърс" турнира в Синсинати с награден фонд от 7 665 215 долара).

Лидерът в световната ранглиста обаче бе далеч от най-доброто си ниво и успехът не дойде никак лесно. Точно 3 часа и 1 минута бяха необходими на испанеца, за да наложи волята си над 55-ия в света австралиец.

Томпсън дори имаше възможност да спечели първия сет, след като водеше с 4:2 с пробив и сервираше за 5:2. Но при петата си възможност за пробив испанецът върна брейка, а след това си взе всички подавания и направи още едно пробиване на подаването на противника, за да триумфира със 7:5. Това обаче не променя факта, че Алкарас излезе от първата част на мача с 26 непредизвикани грешки.

След това във втория отново изпитваше сериозни трудности и точно когато направи пробив, за да намали за 4:5, допусна нов такъв в 10-ия гейм и резултатът беше изравнен. Но в третата част сякаш намери искрата и успя да се класира напред. След срещата той посочи прекъсването заради дъжд като фактор, който му е попречил да намери ритъма.

"Не беше лесен мач, но намерих най-доброто си ниво в края му. Трябваше да чакаме цял ден, за да играем. А след това, когато стъпихме на корта, трябваше да изчакаме да мине дъжда, така че не беше лесно. Но трябва да намираш начин да печелиш тези мачове в този тип ситуация", заяви Алкарас след края на срещата, която приключи малко преди 0:30 часа местно време.

Номер 1 в основната схема на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати достигна победа номер 50 през този сезон в 12-ия си турнир. Същата кота от успехи през миналия сезон той отбеляза на полуфинала на Откритото първенство на САЩ, което беше неговият 14-и турнир.
Ако достигне финал на настоящото състезание, Алкарас ще си гарантира първата позиция в ранглистата на АТР за 34-та седмица.

В следващата фаза испанецът ще играе с победителя от двойката Томи Пол (САЩ) – Юго Юмбер (Франция).

В друга среща от втория кръг финландецът Емил Руусувуори отстрани номер 7 в подреждането Андрей Рубльов (Русия) със 7:6 (10), 5:7, 7:6 (3). Пак във втория кръг Адриан Манарино (Франция) преодоля Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 6:4, 6:4.

Още един поставен отпадна пък в първия кръг и това е Камерън Нори (Великобритания), който е номер 13. Той отстъпи на френския ветеран Гаел Монфис с 6:3, 4:6, 3:6.

Тайлър Фриц (САЩ, номер 9) отстрани Иржи Лехечка (Чехия) на старта със 7:6 (14), 6:2, а Алекс де Минор (Австралия) се справи с Джефри Джон Волф (САЩ) с 6:0, 3:6, 6:1.

По-рано вчера в друга среща от първия кръг на турнира германецът Александър Зверев отстрани първата ракета на България Григор Димитров с 6:2, 6:2.