След успеха на европейското първенство: Българските гимнастички гледат към Париж 2024

Знам, че мога и повече, сподели на родна земя Стиляна Николова

Актуални новини
10:25 - 27 Май 2024
1203
След успеха на европейското първенство: Българските гимнастички гледат към Париж 2024

С пожелание да заемат първите позиции на олимпийските игри през лятото българските гимнастички Боряна Калейн и Стиляна Николова се завърнаха от европейското първенство в Будапеща. В унгарската столица българският отбор се представи много успешно, а Николова взе абсолютната титла в многобоя.

Тя наследи титлата от Калейн, която беше №1 на европейското през 2023 г.

"Олимпийските игри са нашата цел. Продължаваме по-мотивирани за игрите. Пожелавам си го в Париж да имаме такава снимка ръка за ръка", коментира Калейн при прибирането в София.

"Няма нищо по-хубаво от това златният медал отново да е за България."

Николова, която е само на 18 години, ще дебютира на олимпийски игри в Париж.

"Най-много се радвам, че успях да си изиграя толкова добре съчетанията и да нямам груби грешки. Това състезание беше много силно за мен, но знам, че мога и повече. Надявам се нашите мечти да се сбъднат", коментира Николова.

България завърши №1 по медали на европейското първенство, като взе общо девет отличия. От тях четири медала са златни, два сребърни и три бронзови. Титлите дойдоха в многобоя с Николова, на обръч с Калейн, от ансамбъла в многобоя, както и в отборната надпревара.

На олимпийските игри в Париж (26 юли - 12 август) България ще има пълен отбор - две състезателки в индивидуалната надпревара и ансамбъла.