След Валенсия - Барса двама под въпрос за Мондиала

Единият от тях е легендарният нападател на Уругвай Едисон Кавани

Спорт
15:55 - 30 Октомври 2022
1751
След Валенсия - Барса двама под въпрос за Мондиала

Защитникът на Барселона и национал на Франция Жул Кунде беше заменен принудително снощи при успеха на тима с 1:0 над Валенсия, тъй като получи контузия в крака и трябваше да излезе накуцвайки, заменен от Жерар Пике.

Кунде е в плановете на селекционера на Франция Дидие Дешан за Световното първенство в Катар и предстои да премине ядрено-магнитен резонанс, за да се прецени колко е сериозен проблемът. Кунде имаше проблем с бедрен мускул по-рано през есента и се върна след лечение в състава на каталунците в средата на месеца.

Французите, които са актуални световни шампиони, откриват кампанията си на 22-и ноември срещу Австралия. Останалите два отбора в същата група D са Дания и Тунис.

Още един футболист с важна роля за страната си пострада в същия мач снощи и това е нападателят на Валенсия Единсон Кавани.

Уругвайският таран напусна принудително терена още в 18-ата минута, заменен от Маркош Андре. 35-годишният футболист се контузи още в началните етапи от двубоя, но в 17-ата минута падна на тревата, като се държеше за десния крак. Той излезе от игрището бавно, с гримаса от болка на лицето, като и неговото състояние ще се преценява тепърва.

Селекционерът на Уругвай Диего Алонсо вече обяви предварителния списък за Световното и Кавани е в него. Бившият футболист на Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед до момента е вкарал 4 попадения за Валенсия, където пристигна това лято.

Уругвай е в група Н на Световното заедно с отборите на Португалия, Гана и Република Корея.