След вота ГЕРБ и ПП-ДБ сядат да преговарят

Никога не казвай никога в политиката, каза Атанас Атанасов, лидер на ДСБ

Новини
14:30 - 27 Април 2024
7844
След вота ГЕРБ и ПП-ДБ сядат да преговарят

Готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление на страната след парламентарните избори, обявиха в Пловдив лидерът на ДСБ Атанас Атанасов и бившият премиер акад. Николай Денков.

Двамата обаче уточниха, че това може да стане само ако разговорите се водят за реализирането на програмата на ПП-ДБ и в тях да не участва лидерът на ДПС Делян Пеевски.

"В политиката съм се научил никога да не казвам никога. Надявам се да се разберем с ГЕРБ за съвместно управление. Иначе има опасност да влезем в спирала на избори и да ни управляват служебни правителства", заяви Атанасов. Според него последните нападки между политиците от ГЕРБ към ПП-ДБ повече били за мобилизиране на електората за предстоящия вот.

Николай Денков добави, че преди да се седне на масата за преговори с ГЕРБ, те трябва да се отърват от опеката на Делян  Пеевски, който им бил на практика началник. 

Атанасов изрази притеснение от предстоящото купуване на гласове.  Той добави, че щяло да има 300 000 гласа за пазаруване. 

Никола Минчев и Радан Кънев, които ще участват на изборите за евродепутати, заявиха, че основните приоритети, които извеждат в своята кампания са сигурността, борбата с корупцията и развитието на икономиката.