След загубата на Лудогорец: Тотнъм и ЛАСК извъртяха 3:3

Шпорите ще се борят за първото място с Антверп

Спорт
11:46 - 04 Декември 2020
1303
След загубата на Лудогорец: Тотнъм и ЛАСК извъртяха 3:3

Тотнъм завърши наравно 3:3 с ЛАСК Линц в двубой от група J на Лига Европа. Със спечелената точка „шпорите“ си осигуряват продължаването към елиминационната фаза на надпреварата. Голямата въпросителна остава дали ще завършат първи в групата или втори.

В последния мач, който е след седмица, лондончани посрещат Антверп в пряк сблъсък за първото място. Белгийците победиха с 3:1 българския шампион Лудогорец и са лидери във временното класиране с 12 точки, докато Тотнъм е с две по-малко.

Лудогорец игра едва 10 минути срещу Антверп и записа 5 поредна загуба в Лига Европа

Петер Михоръл даде аванс на австрийците срещу Тотнъм, но футболистите на Жозе Моуриньо стигнаха до пълен обрат с головете на Гарет Бейл от дузпа и Хьон-Мин Сон. Йоханес Егещайн върна интригата, изравнявайки за 2:2, но секунди по-късно Деле Али бе точен от бялата точка и възвърна крехкия аванс на Тотнъм. Все пак дълбоко в добавеното време Мамаду Карамоко донесе точката за домакините.

Домакините започнаха по-добре, в 4-тата минута Рене Ренер бе намерен в наказателното поле, но ударът му бе блокиран.

В 22-рата минута Егещайн стреля, но не затрудни Джо Харт. Няколко минути по-късно Егещайн бе изведен на чиста позиция очи в очи с вратаря на гостите, но стражът се бе позиционирал добре и успя да спаси.

ЛАСК все пак поведе в 42-рата минута след бърза контраатака. Томас Гойнингер проби по лявото крило и комбинира с Петер Михорл, който бе фронтално срещу вратата. С хубав удар от далечна дистанция той реализира за 1:0.

Отговорът на Тотнъм дойде в заключителните секунди от първата част. „Шпорите“ получиха дузпа след игра с ръка на Андрес Андраде. !1-метровият наказателен удар реализира хладнокръвно Гарет Бейл.

В 56-ата минута Тотнъм стигна до пълния обрат. Ндомбеле открадна топката и изведе чудесно Сон. Кореецът проби и с диагонален удар прати топката в далечния ъгъл на вратата за 2:1.

В следващите минути и двата тима имаха своите шансове, от които обаче не успяха да се възползват. Така се стигна до 84-ата минута, когато ЛАСК шокира именития си съперник, изравнявайки за 2:2. Автор на попадението бе Егещайн, който бе изведен зад гърба на защитата в бял екип и със силен удар в близкия ъгъл преодоля Джо Харт.

Само две минути по-късно Тотнъм получи правото да изпълни нова дузпа. Стивън Бергвайн се откъсна от отбраната на домакините, но бе повален в наказателното поле точно преди да нанесе удар по посока на вратата. Деле Али изпълни наказателния удар и възвърна преднината на англичаните.

В третата минута от добавеното време обаче австрийците изравниха. Мамаду Карамоко прати топката в мрежата на Харт с технично изпълнение от дъгата на наказателното поле.