Следпразнично БЕЗ ЗАХАР: Кокосова торта с кашу, бадеми, фурми (без печене)

за 12 парчета, 20 мин + време да стегне

Кухня
14:50 - 02 Януари 2024
4237
Следпразнично БЕЗ ЗАХАР: Кокосова торта с кашу, бадеми, фурми (без печене)

Продукти

200 г кашу

130 г бадеми

75 г сушени фурми без костилките

2 щипки сол

75 г кокосово масло

75 мл лимонов сок

60 г агаве сироп

½ шушулка ванилия или ванилов екстракт

200 г червен касис или друг плод за гарниране

2 с.л. кокосови стърготини

 

Приготвяне

Кашуто се накисва за няколко часа или цяла нощ в студена вода.

Смилат се бадемите заедно с фурмите, щипка сол и 1 с.л. вода. Сместа се разстила във форма с хартия за печене като се притиска да се уплътни.

Отцеденото кашу, леко разтопеното кокосово масло, лимоновият сок, сиропът от агаве, 60 мл вода, семенцата ванилия и щипка сол се пасират до кремообразно.

Разстила се във формата върху бадемовата смес. Оставя се в хладилника да се стегне за около 4 часа.

Поръсва се с кокосовите стърготини и се гарнира с касиса.