Словения и Сърбия съхраниха шансове ​​​​​ ​​

Бивш играч на Лудогорец наказа плавите

Спорт
17:59 - 20 Юни 2024
2022
Словения и Сърбия съхраниха шансове​​​​​​​

Лука Йович е големият спасител на Сърбия, след като вкара изравнителния гол срещу Словения за 1:1 в петата минута на добавеното време на мача от група „С“, който се игра на „Алианц Арена“.

Преди това бившият футболист на Лудогорец Жан Карничник бе дал гол аванс за словенците с попадение в 69-ата минута.

Сърбите допуснаха груба грешка в 3-ата минута, която позволи на Адам Гнезда Черин да отправи удар от средна дистанция, но право в ръцете на Предраг Райкович.  

Словения създаде ново напрежение пред вратата на Сърбия в 8-ата минута, когато Ян Млакар излезе на добра позиция в наказателното поле и стреля, но Райкович спаси.  

В 27-ата минута след центриране в наказателното поле на Словения, Душан Влахович се измъкна от Ваня Дъркушич и стреля с глава, но Ян Облак спаси. 

Четири минути по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Словения се стигна до голямо напрежение пред вратата на Ян Облак. Александър Митрович отблизо успя леко да отклони топката с глава, но тя премина встрани от десния страниен стълб. 

Словения направи огромен пропуск в 38-ата минута. Тим Елшник имаше късмет след рикошет да получи топката на отлична позиция в наказателното поле на Сърбия и веднага стреля, но топката разтресе левия страничен стълб на вратата на Предраг Райкович.

След това топката попадна в Бенямин Шешко, но той заложи на силата и не успя да намери очертанията на вратата на Райкович, пращайки топката в аут.

В 41-ата минута Андрия Живкович центрира в наказателното поле на Словения, където Александър Митрович се измъкна от опеката на Жан Карничник и отблизо стреля, но Ян Облак спаси.

Две минути по-късно Сърбия организира бърза атака, при която Саша Лукич стреля, но Тим Елшник се намеси решаващо и успя да изчисти топката пред голлинията. 

Сърбия направи много голям пропуск в 47-ата минута, когато Душан Тадич изведе Александър Митрович сам срещу Ян Облак, но вратарят се намеси чудесно и спаси удара на нападателя. 

Бенямин Шешко отправи много опасен удар в 58-ата минута от около 20 метра, но Райкович демонстрира страхотен рефлекс и изби в корнер. 

Андраж Шпорар проби в наказателното поле на Сърбия в 67-ата минута, когато бе изблъскан Страхиня Павлович, но съдията Ковач показа, че няма намерение да свири дузпа. 

Словения поведе изненадващо в резултата в 69-ата минута. Тим Елшник много хубав пас в наказателното поле на Сърбия, където Сергей Милинкович-Савич изпусна Жан Карничник, който отблизо вкара топката във вратата на Предраг Райкович.

Сърбия изпусна страхотна възможност да изравни резултата в 71-ата минута, когато Александър Митрович получи пас в наказателното поле на Словения, успя да се пребори с Жан Карничник и стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на Ян Облак. 

Жан Карничник имаше нова възможност и отправи хубав удар в 79-ата минута, но не успя да намери очертанията на вратата на Райкович. 

Лазар Самарджич отправи много опасен диагонален удар в 83-ата минута, но топката премина встрани от левия страничен стълб на Ян Облак. Няколко секунди по-късно Облак се наложи да се намесва след опасно изпълнение на Велко Бирманчевич.