Словения забранява движението между общините

Ограничението в цялата страна важи за седмица

Новини
11:39 - 26 Октомври 2020
2312
Словения забранява движението между общините

Словения се забранява движението между общините на цялата територия на страната от утре, съобщи премиерът Янез Янша, цитиран от СТА.

Забраната, която ще е в сила в продължение на седем дни, ще бъде облекчавана постепенно в районите, които се борят най-успешно с пандемията от коронавирус.

Янша призова словенските граждани да сведат до минимум контактите си, за да може възможно най-скоро ограниченията да бъдат отменени, предаде БТА.

Случаите, в които гражданите ще могат да напускат общините, са като онези през март, когато подобна мярка бе в сила. Изключенията се отнасят до пътувания с цел отиване на работа, земеделска работа, отиване на лекар или в аптека и грижа за близък роднина.

Янша повтори казаното по-рано от министъра на здравеопазването Томаж Гантар, че скоро ще бъдат подготвени над 700 легла за лечение на пациенти с Ковид-19, както и че се водят разговори за допълнителни 300 легла.

В Словения вчера бяха регистрирани нови 1675 случая на зараза с коронавирус, с които общият брой на потвърдените случаи достигна 14 288. Починали са общо 241 пациенти, шестима от които през последните 24 часа.