Словесен екшън в ефира с Георги Харизанов

Политологът се обиди на Слави Василев, че бил зависим от Борисов, нарече го лъжец

Новини
09:29 - 15 Октомври 2021
7355
Словесен екшън в ефира с Георги Харизанов

Истински словесен двубой, преминал рамките на добрия тон, се разрази в сутрешния ефир на Нова ТВ между Георги Харизанов и социологът Слави Василев. Двамата си размениха взаимни нападки рано сутринта и с мъка бяха озаптени от водещия Виктор Николаев.

Разпрата между двамата започна, когато Василев обяви, че президентските избори са предрешени, а Румен Радев е категоричният победител. Според него в бъдеще парламент ГЕРБ могат да си партнират само с ДПС, но гласовете няма да им стигнат. ГЕРБ и ДПС стояли реално и зад кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, а той се гънел по студиата и се чудел какво да отговаря.
Георги Харизанов опонира, че ситуацията е доста динамична и е трудно отсега да се прогнозират бъдещи политически конфигурации за подкрепа на правителство.
„Не вярвам, че след изборите БСП, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ ще се съберат в коалиционно правителство. Между тях има високо ниво на непоносимост и не виждам защо трябва отново да бъдат препакетирани, заяви Харизанов. Той припомни, че партията на Трифонов нарича Петков „мошеник“ и подаде сигнала срещу него за канадското му гражданство.

Според него некоректно е Слави Василев да твърди, че проф. Герджиков е кандидатура на ГЕРБ, а да забравя удобно, че Корнелия Нинова вкара за ръчичка Радев в политиката, а вицето му Йтова е член на БСП.

Той опонира на Слави Василев, че когато пакетира ДПС с ГЕРБ, да не забравя, че хората на Доган избраха на миналите избори Румен Радев, а самият Василев до скоро е бил член на президентската администрация, формирана с подкрепата на Движението.

Слави Василев, който наистина бе в началото в екипа на президента, се изнерви и обвини Харизанов, че се гъне, защото е зависим от ГЕРБ и Борисов.

Харизанов го контрира с думите: „Вие сте лъжец!“ и също го обвини, че е зависим от Радев. А после попита водещия Виктор Николаев дали го вижда като човек който се гъне.
Ефирното време спря словесната престрелка, но според водещите, тя е продължила и извън студиото.

Слави Василев бе част от първия инициативен комитет, издигнал Радев за президент преди 5 години. По-късно стана щатен член на администрацията му, но напусна още през първата година.