Словесни взривове в Елин Пелин: Кметът нарече " злобни хорица" критикарите му

След избухналите складове за пиротехника местните организираха няколко срещи с кмета и поискаха прозрачност за разрешителните за складовете за пиротехника

Новини
13:10 - 24 Август 2024
5631
Словесни взривове в Елин Пелин: Кметът нарече "злобни хорица" критикарите му

Взривените складове край Елин Пелин нажежиха отношенията между местните хора и общинската власт. Откакто стана трагедията се проведоха няколко срещи между кмета и хората и на всички се стигаше до грозни скандали. Жителите искат да знаят защо кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов е издал разрешение за складовете с пиротехника толкова близо до населено място, искат и прозрачност на договорите и договорките със собственика им. Скандалът бе водещ и на общинската сесия в петък, която бе извънредна. 

Кметът Ивайло Симеонов направи емоционално изказване, насочено към критиците му.

В словото си Симеонов нападна както свои опоненти, така и хора, които го критикуват в социалните мрежи. Според него, социалните медии са се превърнали в платформа, където „най-отровните емоции“ излизат наяве, и се разпространяват „само лъжи“, пише Balkanec.bg.

Кметът защити местната власт за действията й по време на инцидента със взривовете в складовете за
пиротехника край с. гара Елин Пелин на 25 юли. Симеонов заяви, че цялата организация е била дело на
местните институции, докато „видни държавници“ се опитвали да привлекат медийното внимание с
обяснения пред камерите.

Той отново критикува второто съобщение от системата BG-Alert, което призоваваше жителите на гарата да се евакуират, като подчерта, че според него това е било ненужно.

Симеонов обяви, че ще отговори на критиките в социалните мрежи, като конкретно посочи и имената на няколко души, сред които бившият кмет Ангел Бонев и настоящия депутат Ангел Славчев. Той ги нарече „злобни хорица“, които няма да постигнат нищо с „голия си популизъм“.

Кметът отправи и директно обвинение към Славчев, че е платил 2000 лв., за да бъде хулен във Facebook по време на последната предизборна кампания. Симеонов го призова да заведе съдебно дело, ако твърдението не е вярно.