Случи се! Божинката подписа с „Катания”

Топ
17:35 - 11 Февруари 2020
4116
Случи се! Божинката подписа с „Катания”

Невероятно, но факт! Валери Божинов се завръща в Италия. Бившият национал се e договорил с “Катания” и заминава днес за Апенините. Треньорът на един от най-известните клубове в Южна Италия Кристиано Лукарели от няколко дни се опитва да убеди Божинов да се присъедини към тима му.

Бившият голмайстор на Серия "А" от сезон 2004/2005 г. познава българина от 20 години. Именно Лукарели води атаката на “Лече”, когато Божинов се води най-големият талант в школата на клуба, а след това двамата се засякоха за известно време в “Парма”. “Катания” е на осмо място в група "С" на италианския футбол, като има 36 точки, а целта е участие в плейофите за Серия "Б".

“Катания” ще бъде 16-ият клуб в богатата кариера на Божинов, който е играл в осем различни държави. Нападателят е играл на Ботуша с екипите на “Лече”, “Фиорентина”, “Ювентус”, “Парма”, “Верона”, “Виченца” и “Тернана”.

Валери Божинов игра през есента в “Ботев” (Враца), а последното му официално попадение е с екипа на „Левски“ срещу „Етър“, с което класира "сините" в Лига Европа на 28 май миналата година. Той има 43 мача и 6 гола за националния отбор на България.