Слух: Чане е убит от полицаи?

Новини
00:02 - 30 Май 2019
6066
Слух: Чане е убит от полицаи?

Слух, че Стоян Зайков е бил убит от полицаи в лудо преследване, плъзна из социалните мрежи тази вечер. Малцина са тези, които вярват, че Чане е сложил край на живота си. В Костенец местните ясно чули продължителна стрелба.

Мълвата бе категорично опровергана от министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който дойде на място. „Знаете, че от 20 дена се издирва заподозрян за двойно убийство. Бяха установени къщи, от които е взимал храна. На база анализ предприехме действие за отвличане на внимание. Зайков беше засечен в тази местност. При опит да бъде задържан, той е открил стрелба, на която е отвърнато по-скоро предупредително. Това е картината”, заяви министър Маринов.

Младен Маринов дойде на мястото, на което Чане бе намерен мъртъв

„Колегите са чули изстрел, вероятно Зайков се е самоубил. В момента чакаме да дойдат следователи и от прокуратурата за оглед, вече сме под тяхната юрисдикция. Доволен съм, че никой от колегите не пострада. Гражданите също могат да си отдъхнат. Изстрелите, които колегите са произвели, не са били срещу него, никой от тях не го е ранил", категоричен бе министърът.

Чане е бил въоръжен. МВР ще даде специална пресконференция утре сутринта.