Слух или истина: Гешев бил в приятелския кръг на Нотариуса

Прокуратурата обещава да провери тези твърдения

Новини
13:00 - 17 Февруари 2024
5100
Слух или истина: Гешев бил в приятелския кръг на Нотариуса

Според свидетели с тайна самоличност, ексглавният прокурор е посещавал и клуб SS, свързван с Божанов.Техните показания ще се проверяват, както по тази линия, така и по линия на евентуална негова намеса по дела, по които Нотариуса е бил активен.

Работата по разкриване на цялата схема за търговия с правосъдие около разстреляния бизнесмен върви активно, като вече е разпитан гръцкия гражданин, който в поредица от интервюта разказа как гръцки корабен бизнесмен е бил изнудван от хора на Мартин Божанов.

Проверява се и твърденията му, че в схемата са участвали и действащи прокурори, които той назовава поименно. Една от тях е и бившата районна прокурорка на София Невена Зартова, която други свидетели, същото свързват с Нотариуса .

По отношение на нея в ход е предложение за второ дисциплинарно производство. То е във връзка с другия лобистки скандал „Осемте джуджета“. 

В сряда Прокурорската колегия ще реши дали срещу нея да бъде образувана дисциплинарка за оказване на влияниепоразследването, образуваноминалия май срещу Петър Петров, по прякор Пепи Еврото и Кристиян Христов, заради данни, че се е намесвалапряковработатана наблюдаващия прокурор.

Прокурорът е Константи Сулев, който е с повдигнато обвинение, за това, че е обвинил без доказателства- в принудаинегласносъбираненаинформациясъсспециалнитехническисредства,Петров и Христов Предстои прокурорът по делото да внесе обвитителен акт срещу колегата си от СРП, казаха още нашите източници.